dilluns, 23 de maig del 2016

Albergínes rellenes sense carn.

INGREDIENTS:

4 albergínies mitjanes
6 cullerades d'oli d'Oliva
1 ceba
2 grans d'all
4 tomàquets madurs
1 carbasseta
1 pebrot verd i un roig
100 gr. d'olives negres sense os
7 cullerades de pa ratllat
1 cullerada de julivert picat
Oli d'oliva

                

PREPARACIÓ:

Rentar les albergínies, tallar la tija, partir longitudinalment per la meitat i fer-los uns talls. 

Col·locar les meitats (amb el tall cap amunt) sobre una placa de forn, introduir al forn pre-escalentat i coure durant alguns minuts, fins que la polpa es puga desprendre fàcilment de la pell. 

Buidar les albergínies ajudant-se d'una cullera, però procurant deixar 2-3 mm. de polpa sobre la pell, ja que la pell de l'albergínia és molt fina. Trossejar la polpa i posar-la a part.

Submergir els tomàquets uns instants en aigua bullint, per poder pelar-los millor. Pelar i trossejar la ceba i els alls. Rentar la carabasseta i els pebrots, partir en dos els pebrots, eliminar les llavors i tallar trossos petits. Tallar la carabasseta a rodanxes i després a tires.

Escalfar l'oli en una paella fonda i fregir primer la cebes i els alls, fins que comencen a agafar color, afegir els trossos de carabasseta i pebrots i seguir fregint uns minuts més.

Incorporar la polpa d'albergínia i seguir fregint. Pelar i trossejar els tomàquets i afegir també la verdura. 

Salpebrar i deixar coure a foc lent durant 5 minuts. Mentrestant, tallar les olives a rodanxes i afegir juntament amb cullerades de pa ratllat a la massa del farcit.

Omplir les meitats d'albergínia amb la massa i posar-les a sobre d'una placa de forn prèviament greixada. Barrejar el pa ratllat restant i el julivert i escampar això a les albergínies. 

Ruixar amb una mica d'oli i horear durant uns 15 - 20 minuts (fins que la superfície comence a torrar) a 200 graus.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada