4 albergínies mitjanes
6 cullerades d'oli d'Oliva
1 ceba
2 grans d'all
4 tomàquets madurs
1 carbasseta
1 pebrot verd i un roig
100 gr. d'olives negres sense os
7 cullerades de pa ratllat
1 cullerada de julivert picat
Oli d'oliva
PREPARACIÓ:
Rentar les albergínies, tallar la tija, partir longitudinalment per la meitat i fer-los uns talls.
Col·locar les meitats (amb el tall cap amunt) sobre una placa de forn, introduir al forn pre-escalentat i coure durant alguns minuts, fins que la polpa es puga desprendre fàcilment de la pell.
Buidar les albergínies ajudant-se d'una cullera, però procurant deixar 2-3 mm. de polpa sobre la pell, ja que la pell de l'albergínia és molt fina. Trossejar la polpa i posar-la a part.
Submergir els tomàquets uns instants en aigua bullint, per poder pelar-los millor. Pelar i trossejar la ceba i els alls. Rentar la carabasseta i els pebrots, partir en dos els pebrots, eliminar les llavors i tallar trossos petits. Tallar la carabasseta a rodanxes i després a tires.
Escalfar l'oli en una paella fonda i fregir primer la cebes i els alls, fins que comencen a agafar color, afegir els trossos de carabasseta i pebrots i seguir fregint uns minuts més.
Incorporar la polpa d'albergínia i seguir fregint. Pelar i trossejar els tomàquets i afegir també la verdura.
Salpebrar i deixar coure a foc lent durant 5 minuts. Mentrestant, tallar les olives a rodanxes i afegir juntament amb cullerades de pa ratllat a la massa del farcit.
Omplir les meitats d'albergínia amb la massa i posar-les a sobre d'una placa de forn prèviament greixada. Barrejar el pa ratllat restant i el julivert i escampar això a les albergínies.
Ruixar amb una mica d'oli i horear durant uns 15 - 20 minuts (fins que la superfície comence a torrar) a 200 graus.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada